Faster Stinas dahlior

2023 – 2024

”Dahliorna klarade sig inte. Jag gjorde nya av silver.”
Smycken för att bevara ett minne.

Faster Stina var egentligen inte min, utan min mammas faster. Jag kommer ihåg att vi hälsade på faster Stina ibland ute på Öckerö när jag var barn.

Mamma fick dahliarötter av Stina och hon vårdade dessa ömt i alla år. Rötterna sattes i jorden på våren och gav massor av vackra rosaröda blommor. På hösten skulle rötterna tas upp, rengöras och torkas. Under vintern förvarades de mörkt och svalt, nerpackade bland tidningspapper i lådor i garaget, för att nästa vår sättas i jord igen. År efter år.

Våren 2021 dog min mamma och pappa lämnade över lådan med dahliarötter till mig. Jag har lyckats hålla liv i dem i två år, men nu gick det inte längre.

Jag har arbetat vidare med dahliorna på mitt sätt. Jag har gjort nya av silver och rubiner.

Förlåt mig mamma

”Faster Stinas Dahlior”, brosch, 12 x 6,5 x 1 cm
”Faster Stinas Dahlior”, ring av silver och rubiner, 7 x 5,5 x 4 cm

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen