Om Katarina Henriksson

Former från naturen används som förlagor till mina smycken

Min verksamhet

I min ateljé i Skärhamn på Tjörn formger och tillverkar jag smycken och bruksföremål för hand. Silver är mitt främsta materialval, men jag arbetar även med andra material beroende på önskat uttryck och funktion. Varje smycke jag skapar tillverkas för hand i små serier eller som unika exemplar. Jag lägger stor vikt vid tillverkningsprocessen och arbetar med omsorg och noggrannhet, långt från massproduktionens standardisering. Med en stark förankring i konsthantverkstraditionen skapar jag smycken och föremål som berättar en historia och förmedlar en känsla.

Utbildning och erfarenhet

Jag har en Master of Fine Arts från HDK – Högskolan för design & konsthantverk i Göteborg (1994). Sedan dess har jag ägnat mig åt mitt konsthantverk i min egen ateljé. Det innebär att jag har nästan 30 års erfarenhet inom detta område.

Var du kan köpa mina smycken

Du kan hitta mina smycken till försäljning på olika platser, bland annat på Konsthantverkarna i Stockholm, Nutida svenskt silver och i vissa av Designtorgets butiker. Dessutom finns de tillgängliga vid utställningar och direkt från min verkstad via min webbutik. För att komma till min webbutik kan du använda länken ”shop” i menyn eller klicka här.

Direktköp från mig

Jag har ingen fysisk butik, men under påsktid har jag öppet i min verkstad i samband med Konstvandringen i Södra Bohuslän. Annars är du välkommen att besöka mig efter överenskommelse. Kontakta mig för att boka en tid så att vi kan arrangera ett besök som passar oss båda.

Specialbeställningar

Om du har en idé om ett smycke som du skulle vilja ha tillverkat, eller om du vill komma i kontakt med mig av andra skäl, så kan du läsa mer här eller maila mig via kontaktformuläret i menyn.


CV

Utbildning:

1989-94  MFA, HDK- Högskolan för design & konsthantverk, Göteborg

1988-89  Dômen konstskola, målarlinjen, Göteborg

Separatutställningar:

2020    ”Flora”, Konsthantverkarna Karlstad

2019     ”Foliage”, Sintra, Göteborg

2018     ”Folium”, Nutida svenskt silver, Stockholm

2007     ”Blommor”, Nutida svenskt silver, Stockholm

2006     ”Smycken”, Nutida svenskt silver, Stockholm

Här kan du ladda ner hela mitt CV:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen