Ringen, Nutida svenskt silver

Nu på lördag den 2 september kl.11-16 är det vernissage på utställningen ”Ringen” på Nutida svenskt silver. Utställningen pågår t.o.m den 23 september.

Rings  silver 2017

Från Nutida svenskt silvers hemsida:

I höstens första utställning på Nutida Svenskt Silver visar 21 av våra medlemmar olika uttryck och tolkningar av RINGEN. Hundratals ringar och ett oändligt antal möjligheter till kommunikation. Sedan urminnes tider har människan smyckat sig och använt olika delar av kroppen för att uttrycka och förmedla något inför sig själv, eller inför betraktaren i sin omgivning. Ringen kan omsluta en hals, en arm, en handled, men företrädelsevis placeras ringen på ett eller flera av handens fingrar.

RINGEN kan berätta om många saker: tillhörighet, kärlek, äktenskap, beskydd, status, auktoritet, framgång, politisk och religiös tillhörighet, provokation. Listan kan göras lång.

Tidigare har smycken ofta varit en gåva för att förhöja speciella händelser i en människas liv. Idag väljer vi att själva köpa eller beställa ett smycke. Det har blivit allt viktigare att söka och hitta sitt eget personliga uttryck, vad du väljer att kommunicera med de utsmyckningar du bär. En ring är en liten skulptur, ett bärbart objekt för handen. Den kan vara mer eller mindre praktisk, den kan bäras alltid eller bara vid en högtid, den kan vara tillverkad av olika metaller eller av i stort sett vilka material som helst.

Nutida Svenskt Silver är en sammanslutning av 40 silver och guldsmeder vars specialitet är handgjorda och unika uttryck. Kom och upplev hur ringar kan kännas, se ut och bäras!

Varmt välkommen på vernissage!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen